Сигурно ли е да се тегли кредит онлайн – това провери NOVA, след

...
Сигурно ли е да се тегли кредит онлайн – това провери NOVA, след
Коментари Харесай

Опасностите при тегленето на кредит онлайн – за какво да следим

Сигурно ли е  да се тегли заем онлайн  – това провери  NOVA , откакто няколко души се оказаха със заеми на тяхно име, без действително да са взимали.

„ Повечето от фирмите, които оперират на българския пазар, са вложили колосални средства в създаването на вътрешни софтуерни системи.

Такива подкрепят активността по кредитирането, като вършат разнообразни информации в разнообразни регистри, правят разнообразни оценки, събират бази данни ”, изясни Николай Цветанов от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране.

Първата инспекция – дали това е лицето, което кандидатства . След това се проверяв а дали този човек работи, обезпечава се и има ли други заеми ”,  посочи кредитният специалист Тихомир Тошев.

Най-сложният софтуерен развой е  инспекцията на самоличността.  Той минава през няколко стадия, след които би трябвало да се реши дали индивидът от документа за идентичност и този, който се записва за изтегляне на заем, е еднакъв.

„ Тези системи, които се употребяват за  електронна еднаквост , минават през доста тежки одитни инспекции както от страна на самостоятелни проверяващи лица, по този начин и се управляват от страната.

Това е много комплициран механизъм на надзор, който да не допусне да се извърши регистрация в една такава система с непозната персонална карта ”, уточни Георги Димитров – управител на компанията разработчик.

Съветите при изтегляне на заем – доверявайте се единствено на оторизирани институции, четете договорите си деликатно, преди да ги подпишете, и връщайте взетите пари в период.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР